מדי בוקר מאות אלפי הורים ברחבי הארץ נפרדים לשלום מילדיהם בחיבוק, בנשיקה ועם סנדביצ'ים, ושולחים אותם לבית הספר
באוטובוסים של חברת הסעות שנשכרה מטעם הרשות המקומית או המועצה האזורית. אך כמה מבין כל ההורים הללו יכולים להיות בטוחים שהחברה אכן עושה כל שביכולתה כדי להבטיח את שלומם ובטיחותם של ילדיהם? מעטים הם ההורים שמודעים לכל החוקים והתקנות בתחום הסעות אוטובוסים והסעות התלמידים. ולשם כך נועד המאמר הבא. כדי שגם אתם תוכלו לוודא שילדיכם עולים על האוטובוס שיביא אותם בבטחה לבית הספר ובחזרה הביתה.
לכאורה, כל שירות הסעות, לכל קהל יעד, חייב לעמוד בתקנות בטיחות, וכל הרכבים חייבים להיות תקינים ובטיחותיים, לא משנה מי נוסע בהם. עובדה זו אכן נכונה, אולם כשמדובר בהסעת ילדים ותלמידים, הקריטריונים הם נוקשים יותר. אם גם אתם מעוניינים לוודא שילדיכם נוסעים באוטובוסים בטיחותיים, בדקו את הפרמטרים הבאים:.
- רישיון להסעת תלמידים – כל חברת הסעות אוטובוסים זקוקה לרישיונות. אולם חברה המסיעה תלמידים למוסדות חינוך וילדים לקייטנות ולשאר פעילויות חייבת לקבל לכך רישיון ייעודי. הרישיון ניתן גם לכל הרכב וגם לנהגים.
- שנתון האוטובוס – עוד פרמטר שמבדיל את הסעות הילדים מכל השאר הוא נושא הגבלת השנתון. על-פי חוק, מותר להסיע ילדים באוטובוסים בני 10 שנים לכל היותר. כך למשל, בשנת 2012 מותר להסיע ילדים באוטובוסים שיוצרו לכל המאוחר בשנת 2002.
- עמידה בביקורות של קצין בטיחות בתעבורה – פרמטר זה נכון לכל רכב הסעות עבור כל קהל יעד, אבל חשוב שבעתיים כשמדובר באוטובוס המסיע ילדים. החוק קובע כי יש לערוך בדיקות תקופתיות לכל רכב על-ידי קצין בטיחות בתעבורה, כדי לוודא את תקינותו במגוון היבטים: תקינות מערכת הבלמים, האורות, המושבים, חגורות הבטיחות ועוד. רכב שנמצאו בו ליקויים לא יכול לעלות על הכביש עד שאלו יתוקנו.
- סימון האוטובוס – אוטובוסים ורכבים אחרים המסיעים תלמידים חייבים להיות מצוידים בשלט מקדימה ומאחור, המציין כי מדובר בהסעת ילדים.